Röviden

MTI
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reform
Grimm
Gazdasági reformintézkedéseknek köszönhetően meghosszabbították a hatóságok az athéni Akropolisz nyitva tartását. Nagy ügy, 2500 éve még nonstop nyitva volt.

Jegesedés okozhatta az Airbus tragédiáját
A tragédia előtti pillanatokban nem volt a fülkében a 2009. június 1-jén az Atlanti-óceánba zuhant Air France-gép pilótája – állította az Airbus fekete dobozainak adatait elemzők egyikére hivatkozva a Spiegel. A felvétel arról tanúskodik, hogy a kapitány berontott a vezérlőbe, és utasításokat üvöltött a két másodpilótának. Korábban azt feltételezték, hogy vihar okozta a bajt. Viszont a Der Spiegel forrása szerint jegesedés zavarta meg a sebességmérőt. Ezután a gép meredeken felemelkedett, majd lezuhant. A Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépen 228-an utaztak, közöttük öt magyar. A tragédiát senki nem élte túl. (MTI)

Tömegverekedés Halmajugrán
Egy ember életveszélyesen, egy súlyosan megsérült pénteken, amikor tömegverekedés tört ki a Heves megyei Halmajugrán – közölte szombaton a rendőrség. Vita közben két csoport tagjai, körülbelül tízen veszélyes eszközökkel, közöttük szamurájkarddal estek egymásnak; az egyik sérültnek levágták a fülét. Négy ember ellen indult eljárás. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.