Röviden

MTI
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pennsylvaniai gratuláció
Határozatban gratulált Magyarországnak és Orbán Viktor miniszterelnöknek „ezeréves történelme első nemzeti alkotmányához” Pennsylvania állam szenátusa. Az előterjesztő demokrata párti szenátor, John P. Blake méltatásában kiemelte, hogy a Washingtonban működő, Nobel-békedíjra felterjesztett Institute on Religion and Public Policy egyik vezetője „ténylegesen együttműködött a magyar kormánnyal
a preambulum megszövegezésében”. (MTI)

Budai feljelent
Rágalmazás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az MSZP szóvivője, Török Zsolt ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Budai szerint az MSZP szóvivője „Mi lesz Szijjártó Péter és Budai Gyula pofátlan millióival?” című múlt heti közleményében valótlanul állította, hogy „13 hónapig vett fel etikátlan módon összesen közel 30 millió forint fizetéséből 13 milliót, hiszen a képviselői illetmény mellett államtitkári besorolású bérre is igényt tartott”. (MTI)

Ombudsmani aggály
Szükséges lenne az egykori guantánamói fogoly magyarországi befogadásának jogi kereteit meghatározó államközi megállapodás és az azt kihirdető kormányrendelet felülvizsgálata. Ezt Szabó Máté ombudsman mondta, aki szerint pontosítani kellene, hogy ki milyen szolgáltatásra, illetve ellenszolgáltatásra jogosult. (MTI)

Képíró-per: vallott a szemtanú
Tanúmeghallgatással folytatódott a háborús bűntett elkövetésével vádolt Képíró Sándor volt csendőr százados büntetőpere tegnap a Fővárosi Bíróságon. A férfi, aki az 1942-es újvidéki razzia idején tízéves volt, nagyanyja meggyilkolásának körülményeiről beszélt. A tanú az unokája annak az idős nőnek, akit elmondása szerint csendőrök vagy határvadász katonák otthonában, a betegágyában végeztek ki. (MTI)

Kitüntetés ifjabb Konrad Adenauernek
Állami kitüntetést adott át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ifjabb Konrad Adenauer kereszténydemokrata politikusnak. A volt német kancellár unokája csütörtökön a Parlamentben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal elismerést vehette át.
A politikus Magyarország iránt tanúsított figyelméért és az általa vezetett alapítvány felbecsülhetetlen támogatásáért részesült a kitüntetésben. (MTI)

Segélykiáltás Tarlóshoz
Tarlós István főpolgármester segítségét kérik az életveszélyessé vált Andrássy úti 1. számú ház lakói. A társasház lakóközössége szerint „borítékolható”, hogy halálos balesetek történnek, ha a főváros nem tesz lépéseket az ügyben. Állításaik alátámasztására szakvéleményeket és fényképeket is mellékeltek levelükhöz. Mint írták, Tarlós István „műszaki ember”, aki biztosan megérti a helyzet komolyságát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.