Röviden

MTI
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főszerkesztőváltás a Népszabadságnál
Júliustól megbízott főszerkesztőként Tóth Levente irányítja a Népszabadság szerkesztőségét, miután Vörös T. Károly eddigi főszerkesztő határozott időre szóló szerződése 2011. június 30-án lejár. A Népszabadság Zrt. pénteki közgyűlése döntött arról, hogy átmenetileg Tóthot, az egyik jelenlegi főszerkesztő-helyettest bízza meg a főszerkesztői feladatok ellátásával. (MTI)

Kártyacsere
Jelenlegi formájában az év végén lényegében megszűnik a Miskolc-kártya, azonban a jövő év elejétől egy új, most még kidolgozás alatt álló rendszer alapján a miskolciaknak továbbra is járnak majd azok a kedvezmények, amelyeket a kártya biztosít, biztosított. Cegléden ingyen juthatnak hozzá a helyi szolgáltatások egy részéből 10-30 százalékos engedmény igénybevételére jogosító Cegléd-kártyához a város önkormányzatának alkalmazásában lévő dolgozók. (MTI)

Felújítják a metrót
Ma léptetik életbe a korábban határozatlan időre elhalasztott vágányzárat Budapesten a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest végállomás között, az utasokat ezen a szakaszon – várhatóan augusztus 24-ig – a BKV és a Volánbusz meghosszabbított útvonalú autóbuszjáratai szállítják. (MTI)

Másodfokon Szabó Loránd pere
Ma folytatódik másodfokon Szabó Loránd pere a Pécsi Ítélőtáblán, a tárgyalás végén akár ítélet is születhet. Ismeretes, Dombóvár korábbi MSZP-s, jelenleg független polgármesterét nem jogerősen hivatali visszaélés miatt 750 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, a kétrendbeli sikkasztás és a bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés vádja alól azonban bűncselekmény hiányában felmentette a Tolna Megyei Bíróság. (B. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.