Röviden

MTI
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tartozás, visszalépés
Nem indul a következő idény során az Európa-kupában és az NB I-ben sem a legutóbb bajnoki 4. Szeged női kosárlabdacsapata, mivel a működtető új kft. képtelen kifizetni a korábbi jelentős tartozásokat. (MTI)

Újra a Wembleyben
Az idei után két év múlva ismét a londoni Wembley Stadionban rendezik a labdarúgó BL-döntőt. Michel Platini, az UEFA elnöke tegnap elmondta: azért esett újfent a választás a legendás létesítményre, mert az angol szövetség 2013-ban ünnepli megalakulásának 150. évfordulóját. (MTI)

Ballack nem kell
A jövőben már nem szerepel többet a német labdarúgó-válogatottban Michael Ballack, az együttes korábbi csapatkapitánya. A helyi szövetség (DFB) tegnap jelentette be, hogy Joachim Löw szakvezető négyszemközt tájékoztatta a Leverkusen 34 éves középpályását döntéséről. A DFB ugyanakkor azt szeretné, ha az augusztus 10-i, Brazília elleni barátságos meccsen Ballack újra csapatkapitányként lépne pályára, így 99. válogatottságával búcsúzna a Nationalelftől. (MTI)

Gólok nélkül
Gól nélküli döntetlent ért el a brazil Santos az uruguayi Penarol vendégeként a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjének 1. mérkőzésén Montevideóban. A visszavágót jövő szerdán Sao Paulóban rendezik. (MTI)

Öröm és zavargás
A Boston Bruins nyerte a Stanley Kupát az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután a döntő 7. mérkőzésén 4-0-ra legyőzte a Vancouver Canuckst. A rájátszás legértékesebb játékosa a bajnok kapusa, Tim Thomas (képünkön) lett. A Boston a finálé első idegenbeli sikerét aratta, 1972 után ért újra a csúcsra, összesen hatodszor. Eközben Vancouverben zavargások törtek ki a fiaskó miatt, a rendőrség könnygázt is bevetett. (MTI)

Kiestek a menők
A féléves kihagyás után visszatérő Venus Williams, valamint az 1. és a 3. kiemelt, Vera Zvonarjova és Viktorija Azarenka is kiesett tegnap az eastbourne-i füves pályás női tenisztornán. Negyeddöntők: Stosur (ausztrál, 7.)–Zvonarjova (orosz, 1.) 4:6, 7:6 (7-4), 6:4, Bartoli (francia, 6.)–Azarenka (fehérorosz, 3.) 6:2, 2:0-nál Azarenka feladta, Kvitova (cseh, 5.)–A. Radwanska (lengyel) 1:6, 6:2, 7:6 (7-2), Hantuchova (szlovák)–V. Williams (amerikai) 6:2, 5:7, 6:2. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.