Röviden

MN
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második fél évtől indul a fellendülés
A Közép- és Kelet-Európában jelen lévő nemzetközi vállalatok vezetői azt várják, hogy Magyarországon a második fél évben kezdődik meg a gazdasági fellendülés – derül ki a stuttgarti központú Horváth & Partners menedzsment-tanácsadó cég felméréséből. A válaszadók szerint Lengyelországban gyakorlatilag vége van a válságnak, s a gazdaság kezd erőre kapni a régió többi orszá-
gában is. (MTI)

Vezető termék lehet a pálinka
Fontos, hogy Magyarországnak legyen egy vezető terméke, amely olyan nagy élőmunka-igényű ágazathoz kapcsolódik, mint amilyen a gyümölcstermesztés – közölte V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Pálinka jövőképe című fórumon tartott előadásában. Hozzátette: a tárca célja, hogy a sörgyártással és a pálinkafőzéssel foglalkozó mikrovállalkozások is kaphassanak támogatást az Új Magyarország vidékfejlesztési programból. (D. Z.)

Felbontás előtt a PPP-szerződések
A magánerős beruházások bevonásával készülő PPP-rendszerű állami beruházások szerződéseinek megszüntetését jóváhagyó javaslat első üteme még e hónapban a kormány elé kerülhet, az előnytelen szerződések megszüntetése néhány héten belül elkezdődhet – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.