Röviden

MTI
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köztestület lesz az MMA
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) köztestületté alakulásáról, a magyar nyelv napjának megünnepléséről szóló törvényjavaslatot, valamint az előadó-művészeti törvényhez benyújtott módosító indítványokat is támogatta tegnapi ülésén az Országgyűlés kulturális bizottsága. A kultúráért felelős helyettes államtitkár, Hammerstein Judit az ülésen hangsúlyozta, a még egyesületként működő MMA 166 fős tagsága nem válik automatikusan a létrejövő köztestület tagjává. Az MMA rendes tagjainak száma nem haladhatja meg a 200 főt, a rendes tagok a magyar művészeti életben kimagasló teljesítményt felmutató művészek lehetnek. Az MMA közfeladatot lát el, ezért költségvetési támogatásban részesül, a tagok nem kapnak majd illetményt. (MTI)

Félmillió euró filmeseknek
Mintegy 467 ezer euróval támogat magyar filmeket és forgalmazókat az Eurimages. Az Európa Tanács filmalapja valamennyi magyar érdekeltségű pályázatot támogatta – közölte Bereczki Csaba, az Eurimages magyar képviselője tegnap közleményben. (MTI)

Újabb örökségdíjak
A negyedévente odaítélendő Magyar Örökség Díjakat szombat délelőtt tizenegykor hirdetik ki a Magyar Tudományos Akadémián. A bírálóbizottság Kass János képzőművészt, Mécs László költőt, a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaságot, Nagy Zoltán népmesekutatót, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumot, Szőnyi Zsuzsát és Triznya Mátyást, továbbá a hagyományőrzésével kitűnő, mezőségi Szék települést ismerte el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.