Röviden

MN
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyeztetnek a cseh reformról
Ma tárgyalások kezdődnek a gazdasági reformokról Prágában a kormány, a szakszervezetek és a munkáltatók képviselőinek bevonásával a múlt héten lezajlott közlekedési sztrájkot követően. A szakszervezetek komoly fenntartásokkal kezelik a kormánynak többek között az egészségügy és a társadalombiztosítás, valamint a nyugdíj- és adórendszer átalakítására vonatkozó terveit. Azt követelik a kabinettől, hogy módosítsa az elképzeléseit. Egyszersmind Miroslav Kalousek pénzügyminiszter távozását sürgetik, aki a csütörtöki megmozduláson állítólag kigúnyolta a szakszervezeti aktivistákat. (MTI)

Névtelen bírálat a csődtörvénynek
A kormány önálló képviselői javaslatként adta be az Országgyűlésnek a csődtörvény módosítását, így az elmaradt egyeztetés miatt számos olyan probléma maradt a szövegben, amelyet a kellő gyakorlattal rendelkező szakemberek kigyomlálhattak volna abból – állítja az MTI által megkérdezett, a neve elhallgatását kérő gyakorlati csődjogász. A javaslat a nemzetgazdasági szempontból kiemelt cégek ellen folyó csőd- illetve felszámolási eljárásokat akarja felgyorsítani, illetve átláthatóbbá tenni, a bíráló szerint azonban nem világos, milyen szempontok alapján emel ki cégeket az állam. (MN)

Nincs pénz inkubátorházra
Kapuvár önkormányzata nem fogadta el a kalkuláltnál csaknem 40 millió forinttal drágább ajánlatot az inkubátorház felépítésére, mivel nem volt erre pénze, így érvénytelen lett az inkubátorház felépítésére kiírt tender. A 670 négyzetméter hasznos alapterületű inkubátorház becsült kivitelezési költsége nettó 110 millió forint volt, ezzel szemben az érvényes ajánlatban 149,5 millió forintról szólt. A különbözetet az önkormányzatnak kellett volna megfizetni. (MTI)

Felkészülünk a külföldi állásra
Szakképzettség és nyelvtudás nélkül nem indulnak külföldre a magyar munkavállalók – derül ki abból a felmérésből, amelyet az áprilisi nemzetközi állásbörze résztvevőinek körében készített az Európai Foglalkoztatási Szolgálat magyar szervezete. A felmérés szerint a látogatók egyre képzettebbek és egyre tudatosabban készülnek a munkavállalásra. Az európai uniós országokban dolgozni szándékozók ma már elfogadják, hogy a sikeres elhelyezkedés alapfeltétele a szakképesítés és a nyelvtudás. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.