Röviden

MTI
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai tárgyalás a tálibokkal
Washington. Hónapokig is eltarthat, amíg az afgán kormány és a tálibok közötti békeközvetítés eredményre vezethet – jelentette ki Robert Gates amerikai védelmi miniszter egy a CNN által vasárnap sugárzott interjúban. Gates elismerte, hogy az elmúlt hetekben az Egyesült Államok a külügyminisztérium irányítása alatt felvette a kapcsolatot a tálibokkal. (MTI)

Súlyos veszteségek
Kabul. Nyolc NATO-katona halt meg egyetlen napon, szombaton Afganisztánban. A katonai szövetség vasárnap arról tájékoztatott, hogy három katona harci cselekmény közben, egy pedig a lázadók rajtaütésében vesztette életét. További négy NATO-katona balesetben halt meg szombaton. Ebben a hónapban már 38 NATO-katona halt meg Afganisztánban, az év eleje óta pedig 244-en vesztették életüket. (MTI)

Magyar szakértő
Budapest. Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár korábbi kabinetfőnöke, Izsák Rita lett az ENSZ kisebbségi ügyekkel foglalkozó független szakértője, tudatta a közigazgatási tárca társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága. A független szakértői poszt betöltője az ENSZ 192 tagállamának összes, azaz nemzeti, etnikai, vallási és nyelvi kisebbségéért felel, országok meglátogatását kezdeményezheti, jelentéseket, sajtóanyagokat adhat ki. (MTI)

A pápa figyelmeztet
San Marino. Óva intett az élvhajhászattól és a hataloméhségtől XVI. Benedek pápa San Marinóban. Hangsúlyozta, hogy a menekültek méltó fogadtatást és életkörülményeket érdemelnek a befogadó országok részéről mindaddig, amíg haza nem térhetnek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.