Röviden

MTI
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormánypárti győzelmek
A Fidesz–KDNP jelöltjét, Mészáros Lőrincet választották polgármesterré a felcsútiak az időközi önkormányzati választáson. A vállalkozóként dolgozó Mészáros, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumának elnöke a voksok 63,23 százalékát kapta meg. Mögötte a független Varga György (35,21 százalék) és Vörös Kálmán nyugdíjas tűzoltó (1,43 százalék) végzett. Kormánypárti győzelem született Egyházasgergén is, itt Révay Endre, a Fidesz–KDNP–Kisgazda Polgári Egyesülés jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást. (MTI)

Papokat szenteltek
Katolikus papokat és diakónusokat szenteltek országszerte szombaton. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek az esztergomi bazilikában, Ternyák Csaba egri érsek az egri, Kiss-Rigó László szeged– csanádi püspök a szegedi, Beer Miklós váci megyés püspök a váci, Veres András szombathelyi megyés püspök pedig a szombathelyi székesegyházban vezette a szertartást. (MTI)

Markó Béla díja Gödöllőn
Markó Béla erdélyi magyar költő, író, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt elnöke, a román kormány miniszterelnök-helyettese kapta a szovjet csapatok kivonulása alkalmából alapított Magyar Szabadságért díjat. Az elismerést Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a díjat gondozó alapítvány elnöke adta át. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.