Százezreket várnak a párizsi légiszalonra

Hírösszefoglaló
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyitotta tegnap kapuit a Párizs-Le Bourget-i repülőtéren a vasárnapig tartó 49. párizsi légiszalon, amelyre 138 ezer szakmai és 200 ezer civil látogatót várnak. A bemutatót a páratlan években rendezik meg. Idén több mint 2000 kiállító jelent meg az eseményen, amelyet 2009-ben még beárnyékolt a gazdasági világválság – jelentette az RTT News. A nehézségek ellenére a fejlesztések nem álltak le, a gyártók számos újdonsággal érkeztek. Bemutatták például a Solar Impulse nevű napelemes repülőgépet, amely 2010 júliusában történelmet írt, miután 26 órán át volt a levegőben, pusztán a Nap energiáját használva és raktározva.
Régi ellenfelek, így az európai Airbus és az amerikai Boeing is megjelentek, előbbi a kedvező fogyasztású A320 Neót mutatta be, utóbbi pedig a 747–8 Intercontinentallal rukkolt elő. Utóbbi az első olyan, részben bioüzemanyaggal működő gép, amellyel átrepülték az Atlanti-óceánt. A német EADS hadiipari vállalkozás egy a Concorde-nál kétszer gyorsabb hiperszonikus repülőgép makettjét állította ki, a jármű 2,5 óra alatt ér majd Párizsból Tokióba. Erre még kicsit várni kell, a pilóta nélküli ZEHST (Zero Emission Hyper Sonic Transport – nulla kibocsátású hiperszonikus közlekedési eszköz) legkorábban 2050-ben állhat forgalomba. A tervezők a tehetős réteg képviselőit remélik majdani ügyfeleiknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.