Színházi szenátus alakult Szombathelyen

Makrai Sonja
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szenátus segíti a jövőben a szombathelyi Weöres Sándor Színház munkáját. Jordán Tamás a Magyar Távirati Irodának adott nyilatkozatában elmondta, azért is tartja mérföldkőnek a magyar színházi élet történetében a tizenkét fős helyi rangos emberekből álló testület megalakulását, mert elengedhetetlen szerepet játszik abban, hogy a színház szellemi fellegvárként működhessen, ahol „a polgárok egymással találkozhatnak, eszmét cserélhetnek, élhetnek azokkal a lehetőségekkel, amelyek a civil társadalom megerősödését szolgálják”.
A testületben helyet foglal Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. igazgatója, Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó tulajdonosa, Fejes Péter Veszprém megyei főügyész, Ipkovich György szocialista országgyűlési képviselő, Szombathely előző polgármestere, Puskás Tivadar fideszes országgyűlési képviselő, Szombathely jelenlegi polgármestere, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kolbenheyer Ottó, a Madentko Klinika főtulajdonosa, Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke, Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház vezérigazgatója, Németh József, az OTP Bank regionális igazgatója, V. Német Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, valamint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

Évadzárás Veszprémben. A veszprémi Petőfi Sándor Színház múlt hét végi évadzáró társulati ülésén átadták a közönség szavazatai alapján odaítélt Petőfi-díjat, amelyet idén Kőrösi Csaba színművész kapott meg. Oberfrank Pál igazgató az évadértékelésen elmondta, hogy az ötvenéves fennállását ünneplő intézmény sikeres évadot tudhat maga mögött. Több mint háromszáz előadást játszottak, a nézőszám elérte a százezret. Oberfrank bejelentette 2012. január elsejétől a városi önkormányzat fenntartásába kerül át a színház, csak az épület tulajdonjoga marad a megyénél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.