Szoftverügyet tárgyal a szabolcsi bíróság

2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap elkezdődött a nyíregyházi önkormányzati tulajdonú Sóstó Zrt. volt vezérigazgatójának, Bellus Tamásnak jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatti pere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, ám a vádlott betegségre hivatkozva nem jelent meg. Bellus Tamás, aki korábban az MSZP városi frakcióvezetői tisztét is betöltötte a nyíregyházi önkormányzatnál, a vád szerint Bodnár Jánossal, a szintén városi tulajdonú Nyírinfo Kft. ügyvezetőjével együtt azért áll bíróság előtt, mert egy informatikai fejlesztés közel 14 millió forintos számláját anélkül fizette ki a kollégája által irányított cégnek, hogy a szerződésben foglaltak teljesültek volna.
A Nyírinfo egy kontrolling-monitoring rendszert fejlesztett és szállított a Sóstó Zrt.-nek, és azt is vállalta, hogy a rendszert üzembe helyezi, a vele dolgozó alkalmazottakat pedig betanítja a használatára. Ez utóbbi lépés azonban elmaradt, így az utolsó számlának csak ötven százalékát fizethette volna ki a Sóstó Zrt. a Nyírinfónak. A vád szerint az okozott kár jelentős, és idáig nem térült meg, ugyanis a szállító a pénzt felhasználta. Ez utóbbi miatt a kft. vezetőjét orgazdasággal vádolják. A bírósági tárgyalás november 8-án folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.