Szövetkező rendvédelmiek

Bákonyi Ádám
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) szorosabb együttműködést kezdeményezett a rendőrség területén működő valamennyi érdekképviselettel, hogy együttesen lépjenek fel az aktív és nyugállományú személyi állományt érintő törvények megalkotása, illetve az életpályamodell kialakítása során.
A kezdeményezéshez csatlakozott a Független Rendőr Szakszervezet, a Rendőr Szakszervezetek Védegylete és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete. – Az új, hivatásos életpályamodellről sürgősen meg kell kezdeni a tárgyalásokat, mivel az erről szóló koncepciót a jövő hónapban el kell juttatni a kormányhoz – mondta Bárdos Judit. A BRDSZ főtitkára hangsúlyozta: a rendvédelmi területen 2006 óta egyetlen fillér illetményemelés nem történt, így a 2002-es színvonalra csökkent a bérek reálértéke. A kialakítandó életpályamodellben ezért új illetmény- és előmeneteli rendszert, valamint a munkafeltételek körülményeit szeretnék rögzíteni, hogy valóban vonzó és kiszámítható legyen a fegyveres és rendvédelmi munka. Ami pedig a nyugdíjakat illeti, Bárdos úgy fogalmazott: nem kell, hogy a társadalmi gyakorlattól elkülönülő rendszer legyen az állomány számára, azt viszont szeretnék, hogy a nyugdíjért is „megérje” ezen a pályán maradni. A kormány tervei szerint a hivatásos életpályamodell legfontosabb elemei az új nyugdíjrendszerrel együtt január 1-jén lépnének életbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.