Takarmánycég a tőzsdén

Dénes Zoltán
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részvényeinek tőzsdei bevezetését kérelmezte a Visonka Takarmánykeverő Szolgáltató és Kereskedelmi Nyrt. kedden – közölte tegnap a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A Visonka Kft. 2010. január 1-jén alakult át zárt részvénytársasággá, majd 2011. április 28-án a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bejegyezte a nyilvánosan működő részvénytársasági cégformát. A cég alaptőkéje a 2011. május 31-i állapot szerint 490 millió forint, amit 1,96 millió részvény testesít meg. Egy részvény névértéke 250 forint. A cég termelése 1996-ban évi négyezer tonna volt, az utóbbi években pedig már elérték az évi 40 ezer tonnás mennyiséget is.
A KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. még március közepén jelentette be, hogy tőzsdére akarja vinni a Visonka Nyrt.-t mint 100 százalékos leányvállalatát, amely 2010 júliusában apportálással került a tulajdonába. A Visonka Nyrt. takarmánykeverő üzemet működtet Páhiban. A cég még 2011 elején döntött a Páhi Zöldenergia Kft. megszerzéséről, amelynek később egyszemélyes tulajdonosává vált. A KEG részvényeit a BÉT B kategóriájában jegyzik, a társaság cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) tárolását és forgalmazását végzi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.