Távozó FIFA-alelnök

Munkatársunktól
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan magától, a valóságban „szelíd presszióra” lemondott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnöki, illetve az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget tömörítő CONCACAF-zóna elnöki posztjáról Jack Warner. A trinidadi sportvezetővel szemben ezen lépései után „cserébe” ejtették a vesztegetési vádakat. A FIFA tegnap jelentette be a lemondást, illetve annak elfogadását: „Mr. Warnernek az önállóan hozott döntése után az etikai bizottság előtt álló valamennyi ügyét lezártnak tekintjük, ártatlanságának vélelme pedig továbbra is megilleti őt” – áll a FIFA farizeus közleményében, hiszen a Sepp Blatter elnökkel szembefordult Warner csak távozása miatt lett újra „jó fiú”. A szövetség május 29-én függesztette fel őt, valamint az elnökjelöltségtől egy nappal korábban visszalépett Mohamed Bin Hammamot, az ázsiai szövetség katari elnökét, mert felmerült a gyanú, hogy májusi megbeszélésükön megvesztegetés történt. Blatter ellenfél nélkül lett elnök, s most javában „tisztogat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.