További eurómilliókra számíthatunk

Hírösszefoglaló
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb 150 millió euró támogatásra számíthat Magyarország az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a norvég finanszírozási mechanizmus jóvoltából – hangzott el egy tegnapi tájékoztatón. A távirati iroda tudósítása szerint az első kiírások a jövő év második felében jelenhetnek meg, s 32 támogatási célt sorolnak fel.
Az Európai Unió 2004-es bővítésekor Izland, Liechtenstein és Norvégia létrehozta az EGT-t és a norvég finanszírozási mechanizmust: ezekből főként az akkor csatlakozó tíz új tag kaphat támogatást. Az eddigi 1,17 milliárd eurós keretből Magyarország 135 millió eurót használhatott fel. Az összeg 98 pályázóhoz került, akik például biogázkutató központot építettek, zajvédő falat létesítettek vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek integrálását segítették elő. Az elnyert dotáció kétharmada környezetvédelmi célokat szolgált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.