Tűz ütött ki az INA finomítójában

Dékány Lóránt
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki tegnap késő délelőtt a horvát INA sisaki olajfinomítójában – számolt be a távirati iroda. Az Index.hr szerint a tűz délelőtt fél tizenegykor lobbant fel, hét robbanást lehetett hallani. A helyi tűzoltóság vezetője szerint a helyzet délután egy órára stabilizálódott, sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését.
Kérdésünkre a Molnál – amely az INA több mint 49 százalékát birtokolja – késő délután azt közölték, a sisaki finomítóban eloltották a baleset következtében keletkezett tüzet, amelyben négyen könnyebben megsérültek. Kelemen Béla, a Mol-csoport termékellátás és kereskedelem ügyvezető igazgatója a helyszínre érkezett, hogy támogassa a kárelhárító csapat munkáját, illetve a magyar társaság bevetette a százhalombattai finomító különleges szakértőit is.
Mosonyi György, a Mol felügyelőbizottságának elnöke és az INA felügyelőbizottságának alelnöke elmondta: „Minden erőnkkel támogatjuk az INA-t és a hatóságokat, hogy kivizsgálhassák a baleset okait.” A Zágrábtól 50 kilométerre délre elhelyezkedő, évi 2,2 millió tonnás kapacitású finomító termékeivel a horvát piac 64 százalékát fedi le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.