Újabb kitelepítések

Hírösszefoglaló
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt remélték, csitul, ehelyett feltámadt a szél az amerikai Arizona, Új-Mexikó és Texas szövetségi államokban, ahol helyi idő szerint vasárnap a bozót- és erdőtüzek miatt újabb evakuálásokat voltak kénytelenek elrendelni a hatóságok – írta a CBS News. Sierra Vistában 44 lakóház kiégett, a 43 ezres városból hétezer embert kellett kitelepíteni. A térségben június 12. óta égnek kisebb-nagyobb tüzek, amelyeket egy terepjáró kipufogójából kitörő tűzcsóva okozott, miközben a jármű egy füves területen kelt át. Fenti államokhoz képest kicsivel jobb a helyzet Oklahomában, Coloradóban, Kansasban és Utahban – ezekben az államokban „csak” fokozott készültséget rendeltek el. A tűzoltóság becslése szerint a lángok eddig összesen 1,25 millió hektárt perzseltek fel. John McCain arizonai szenátor bejelentette, a természeti csapást illegális bevándorlók által gyújtott tüzek okozták – tudta meg a CNN. A republikánus politikus szerint a menekültek a tüzeket három okból gyújtották: jeleztek egymásnak, megmelegedtek a hűvös éjszakákon, illetve félrevezették a határőröket. McCain mondatai a spanyol ajkú jogvédő szervezetek heves tiltakozását váltották ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.