A hajléktalanok nevében tiltakoznak

Hírösszefoglaló
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közterületi életvitelszerű lakhatás tilalmának visszavonását követeli a Hajléktalan-ellátó Szervezetek Európai Szövetsége – közölte a Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Társasága tegnap a Magyar Távirati Irodával. Az európai ernyőszervezet közleményben tiltakozott „a magyarországi hajléktalan emberek ellen indított koncentrált támadások” ellen, és felszólította az érintetteket a hajléktalanokat „még jobban büntető” törvényjavaslat visszavonására.
Mint írták: az Országgyűlés előtt van a szabálysértésekről szóló törvény módosítási javaslata, amely szerint a „közterületen életvitelszerű lakhatás tilalmát” megszegő „visszaeső elkövetők” százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással büntethetők.
A fővárosi hajléktalanellátásról szóló, a közelmúltban nyilvánosságra hozott új javaslat szerint évente kilencszáz, közterületen élő hajléktalan embernek biztosítanának tizenkét hónapig valamilyen formában lakhatást.
Mint azt korábban Győri Péter, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek szakmai igazgatója hangsúlyozta, az új javaslat megvalósításával több hajléktalannak próbálnak valamilyen lakhatást biztosítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.