A koncepcióról vitázott Eperjes az államtitkárral

Tölgyesi Gábor
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter és az államtitkár kompetenciaviszonyának a definiálatlansága az, amivel szembesültem. És amikor láttam, hogy itt egy kompetenciaütközés van, én hátrább vonultam – nyilatkozott Szőcs Géza államtitkár a Hír TV Rájátszás című műsorában Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez fűződő viszonyáról.
A meghívott vendég, Eperjes Károly színművész szerint nem a kompetenciakérdések a leghangsúlyosabbak a jelen kultúrpolitikájának kihívásai között, hanem azok a szemléletbeli különbségek, amelyek a kulturális kormányzatban találhatók. – Van egy kétharmados jobboldali kormányunk, és van egy magát szabadgondolkodónak mondó kultúrfőnöke. Nincs olyan komoly kulturális koncepció, amely mögött komoly jobboldali hatástanulmány lett volna – vélte Eperjes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.