A Közgáz a legerősebb

Eldőlt, hogy kit vettek fel első körben valamely felsőoktatási intézménybe. Csaknem százezer diák örülhetett a közzétett ponthatároknak. Továbbra is a Közgázra a legnehezebb bekerülni.

Hírösszefoglaló
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra hozták tegnap este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A távirati iroda értesülése szerint első körben
97 769 diákot vettek fel valamelyik egyetemre vagy főiskolára. Az államilag finanszírozott képzésben a három legmagasabb pontszám a Budapesti Corvinus Egyetemen kellett a bejutáshoz: a nemzetközi gazdálkodási alapszakon 463, a gazdálkodási és menedzsment szakon 457, a társadalomtudományi karon pedig 453 pont. Az elérhető maximális pontszám 480 volt, de ennyi sehol sem volt szükséges a bejutáshoz. Az államilag támogatott alapképzésre 53 450, mesterképzésre pedig 19 600 hallgatót lehetett felvenni.
A ponthatárokat este nyolc órától óriáskivetítőkön követhették nyomon a diákok a fővárosi Millenárison, ahol a korábbi évekhez hasonlóan Pont Ott Parti várta az érdeklődőket. Az adatsor Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár gombnyomására indult el. A helyettes államtitkár rövid köszöntőjében sok sikert kívánt a felsőoktatásba most bekerülőknek, azokat pedig, akiket ezúttal nem vettek fel, arra biztatta, hogy próbálkozzanak a következő évben is. A regisztrált jelentkezők a felvi.hu mellett az
e-felvételin használt személyes oldalukon is megtalálhatták a ponthatárokat. Akik felsőoktatási felvételi jelentkezési lapjukon megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is kaptak értesítést.
Az idén körülbelül ugyanannyian szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni, mint egy éve. A mostani 141 ezer jelentkező nagy része az alapképzést, a legtöbbjük az államilag támogatott képzési formát választotta. Többen céloztak meg felsőfokú szakképzést, mint előző évben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.