A Süsüvel nyílt meg a Csukás színház

Színháztörténeti esemény helyszíne volt Balatonszárszó, ahol az önkormányzat áldozatvállalása és Csukás István segítőkészsége eredményeként a hét végén megnyílt a Balaton első nyári színháza. Az egykori kertmoziból kialakított intézményben zsúfolt nézőtér előtt mutatta be a Foki Színház a Süsü, a sárkányt.

2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felébresztették Csipkerózsika-álmából a kertmozit, jött egy „király” és egy isteni sugallat, és lám, mi lett a lebontástól megmenekített, masszív téglafalú épületből – írja a balatoni nyár egyik kulturális attrakciójának tartott eseményéről a kultúrapártoló üdülőhely újságja.
– Húszmillió forintot fordított a helyi önkormányzat a díszpolgárunk nevét viselő Csukás István Színház kialakítására, és mint látja a bejáratnál elhelyezett táblát, csaknem félszázan váltottak több ezer, egyes helyi és Szárszótól távol eső intézmények több százezer forintos székjegyet, hogy állandó látogatóvá és egyben színházfenntartóvá váljanak. Példás ez az összefogás – mondta munkatársunknak a színházavató ceremónia előtt, nem titkolt elégedettséggel Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere.
– Nagyszerű ötlet volt Dorogi Sándor és a szárszói lokálpatrióták részéről az egykori kertmozi rendbetétele. Mindezt önerőből. Lám, nem kell mindig felülről várni a mannát. Nemcsak az tölt el örömmel, hogy rólam nevezték el a színházat, hanem hogy eredményt hozott egy a gyerekek érdekében tett törekvésünk – kapcsolódott be a polgármesterrel folytatott beszélgetésbe Csukás István. Szárszó díszpolgára lapunknak úgy fogalmazott, szívügye, hogy több gyerekeknek szóló könyv, film, színdarab szülessen.
A Csukás István Színház ünnepélyes átadása egyben a szárszói mesefesztivál nyitánya is. Július közepén az Ágacskát mutatja be a Nevesincs Színház, a jövő hónap végén a Csodakalodát láthatják a gyerekek. Augusztus 6-án sárkányeregetéssel egybekötött sárkánynap lesz, 17-én pedig a Kis herceget mutatja be a Kreatív Színház.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.