A vármegyés négy év börtönt kapott

Munkatársunktól
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a Makói Városi Bíróság a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói vezetőjét. Két társát egyaránt 3 év 6 hónap, részben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.
A nem jogerős ítélet szerint T. Cs. és két társa március közepén rendőrökkel erőszakoskodott. A Délmagyarország című napilap beszámolója szerint a háromfős társaság egy kocsmába próbált meg bemenni záróra körül, ám annak ellenére nem engedték be őket, hogy a helyiségben még vendégek ültek. A cikk szerint a helyszínre érkező rendőrök megállapították, a hivatalos nyitvatartási idő már véget ért, ezért mindenkit távozásra szólítottak fel. A vendégek haza is mentek, a kint lévő háromfős társaság azonban vitába keveredett a rendőrökkel. Ezt a tárgyaláson T. Cs. és társai nem is tagadták, sőt azt is elismerték, hogy a szóváltás hangneme durva volt. A Délmagyarország szerint a fiatalok dulakodtak a rendőrökkel, és a kocsma ajtaját is berúgták.
Lapunk kérdésére T. Cs. elmondta: dulakodás nem történt, és a kocsma ajtaját sem rúgták be. Mint mondta, ezt a vendéglátóhely belső kamerájának felvétele is tanúsítja. A tárgyaláson ugyanakkor a bíróság az ügyész érvelését fogadta el: eszerint a kamera látószögén kívül történhetett lökdösődés. T. Cs. a Magyar Nemzetnek kijelentette: helyreigazítást kérnek a Délmagyarországtól, valamint fellebbeznek a túl szigorúnak tartott ítélet ellen. Politikai ügynek tartják az eljárást, mert ennyire súlyos ítéletet például fegyveres rablásért szoktak kiróni. T. Cs. szerint ráadásul ők a kocsmába magánemberként mentek, így nem értik, hogy a mozgalom neve miért szerepel az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.