A VOLT-tal zárul az elnökség

Jövő szerdán a European Gipsy Rocks programmal és történetének eddigi legerősebb programjával indul a 19. Volt fesztivál Sopronban. Az Európai Unió tanácsának magyar elnökségét hivatalosan záró rendezvény lesz a mostani fesztivál a Lövér- kempingben, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök nyit meg.

Makrai Sonja
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, az első nap szorosan kapcsolódik a magyar uniós elnökség által kiemelt ügyként kezelt európai romastratégiához. A VOLT fesztiválon a roma kultúrát közvetítő művészek mutatkoznak be: fellép majd Emir Kusturica, az Asian Dub Foundation, a Szilvási Gipsy Folk Band mellett a Romano Drom is. Felállítanak a fesztivál területén egy Európa-sátrat is, ahol beszélgetésekkel, táncházzal, filmvetítésekkel népszerűsítik az Európai Uniót. Az Európa-kempingben pedig a tagállamok amatőr zenészei játszanak majd.
Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a fesztivál alapítói bejelentették: az idén már kizárólag fesztiválkártyával lehet majd fizetni a Lövér-kemping területén, a kiskorú fesztiválozók védelmében pedig csak a tizennyolc év felettieknek adható karszalag birtokában lehet majd alkoholt vásárolni a VOLT-on.
A szervezők világsztárok tömegét szerződtették az idei programhoz. Már most nagy az érdeklődés Moby koncertje iránt, fellép a VOLT-on többek között a 30 Seconds To Mars, a My Chemical Romance, a SUM41, a Pendulum, a Nouvelle Vague, tavalyi sikeres debütálása után ismét eljön Dub Fx és a névsor megkoronázásaként Paul Kalkbrenner is.

VOLTfolio 2011. Július elsején, hét év szünet után újra átadják a VOLTfolio kulturális médiadíjakat a soproni Petőfi Színházban. A VOLTfolióval a kultúraközvetítésben jeleskedő médiumokat és médiaszemélyiségeket tüntetik ki a hazai zenei élet képviselőinek döntése alapján. A nyolc médiakategória – tévé- és rádióműsorok, műsorvezetők, rádióadók, újságírók, magazinok, portálok és blogok – mellett szavazni lehetett a legjobb budapesti és vidéki klubokra, szakmai döntés alapján különdíjat kaphat egy rádiós zenei szerkesztő, illetve életműdíjat is adományoznak.
Az alapítók idén megalakították a VOLTfolio kuratóriumát, amelynek tagja többek között Kovács Ákos, Lovasi András, Zságer Balázs, Geszti Péter, Andrew G. Vajna producer, Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője, Szájer József EP-képviselő, a VOLT Fesztivál alapító-fővédnöke, Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője, valamint a díj két alapítója, a VOLT Fesztivál főszervezője, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.