Ábrahámhegyi este Dresch Mihályékkal

Hegyi Zoltán
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ábrahámhegy Kulturális Örökségének Megőrzéséért Alapítvány és Ábrahámhegy önkormányzata szeretettel lát mindenkit, aki arra jár, ma este hétkor a Dresch Quartet koncertjén, a belépés ingyenes. Ezt illik komolyan venni, ezt tennék a világ minden pontján. Dresch Mihály a magyar jazz emblematikus alakja, a magyar népzene és a jazz ötvözésével alakította ki saját zenei világát, ráadásul erősen kötődik a tájhoz, amelyben most újra fellép.
Quartetje bivalyerős (Lukács Miklós – cimbalom, Szandai Mátyás – bőgő, Baló István – dob), ismét parádés előadásra számíthatunk, és akkor ott van még a Balaton. Másnap 19 órakor a strandon a 10. népzene- és néptáncestnek örülhetünk, műsoron „A varázsfurulya”, fellép a Kismakkos néptáncegyüttes (Kiskunhalas), koncertet ad a Juhász zenekar (Szabadka), a belépés szintén díjtalan. Az előadás előtt bormustra, lemezvásár, utána táncház várja a közönséget. Szerencsére egyre többet beszélünk mostanában a Balaton kapcsán az őshonos halakról és a gyönyörű borokról, ezekhez csatlakozik egyre jobb tempóban a minőségi zene, ami egy újabb csapásirány arra, hogy rossz időben is nekiinduljanak az emberek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.