Adósságot csökkentene George Pataki

Győr Ágnes
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen rossz irányba halad az Egyesült Államok, az Obama-adminisztráció megbukott – mondta lapunknak George Pataki, aki magyarországi informális borkóstoláson vett részt. New York állam korábbi magyar származású kormányzója szerint a jelenlegi amerikai kormányzat főként gazdasági értelemben bukott meg, valamint azért, mert nem volt képes kezelni az Egyesült Államok történelmének legsúlyosabb adósságát. A 2012-es amerikai elnökválasztásról elmondta, nem zárható ki, hogy ő maga is indul a megméretésen, de egyelőre azt figyeli, van-e olyan a republikánus jelöltek között, akiért tudna lelkesedni.
George Pataki elmondta, vannak elképzelései az államadósság csökkentésével kapcsolatban, de már eddig is rengeteg jó ötletet fogalmaztak meg szakértők, s Obama saját szakértői is kidolgoztak egy programot a 14 billió dolláros amerikai államadósság csökkentésére, ám a korábbi kormányzó szerint azt sajnos Barack Obama nem vette figyelembe. „Meg kell értenie Amerikának, hogy katasztrófa felé halad, ezért most kell lépni, reméljük, nem kell egészen 2013-ig várnunk!” – mondta a magyar származású amerikai politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.