Aktivizálódó volt SZDSZ-esek

Munkatársunktól
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Aladár szerint a rendszerváltozás utáni összes magyar kormányt felelősség terheli a gyöngyöspatai helyzet kialakulásáért. A Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője erről pénteken Washingtonban beszélt. A volt SZDSZ-es képviselő, aki Medgyessy Péter miniszterelnök tanácsadója is volt, a hazai szélsőjobb előretörésében felelősnek nevezte a pártokhoz idomuló roma politikusokat is.
Közben az „egykori demokratikus ellenzékhez tartozók” levelet írtak Hillary Clintonnak. Az aláírók – köztük Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Magyar Bálint, Mécs Imre, Tamás Gáspár Miklós – arra hívják fel a Tom Lantos Intézet megnyitására Magyarországra készülő amerikai külügyminiszter figyelmét, hogy „hazánkban autokratikus rendszer épül”. – Bizonyosak vagyunk benne, hogy ön Magyarországon kiáll az ismét veszélyeztetett szabadság mellett – írják Hillary Clintonnak az SZDSZ egykori prominensei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.