Állatkínzó fiatalokat ítélt el a bíróság

Hírösszefoglaló
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen javítóintézeti nevelésre ítélte a győri városi bíróság tegnap azt a három fiatalkorú fiút, akik tavaly burgenlandi és soproni boltokból loptak, valamint halálra kínoztak egy kismacskát.
Az állatot meggyújtó, majd eltaposó fiú két év, két társa közül az, aki előzőleg gázspray-vel lefújta a macskát, egy év hat hónap elzárást kapott; mindkét esetben társtettesként elkövetett állatkínzást állapított meg a bíróság. Az ítélet szerint a két fiatalkorú bűnsegédje volt az a fiú, aki mintegy két méter távolságból szemlélte az eseményeket, de nem tett semmit annak megakadályozására, ezért ő egy év nyolc hónapos büntetést kapott. A szakértői vélemény szerint az állatkínzás valamennyi résztvevője tisztában volt azzal, mit tesznek, és fel tudta mérni tette súlyát. Összesen kilenc fiatal – köztük egy nagykorú – ellen folyik eljárás. Ennek vádirata szerint a soproni nevelőintézetben „összerázódott” társaság tagjai jellemzően a burgenlandi Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) és Nagymartonban (Mattersburg), illetve Sopronban követtek el napi rendszerességgel bolti lopásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.