ANNO

Pethő Tibor
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

64 éve
Szemlécske
Egyik laptársunk írja: „A Magyar Nemzet Szemlécskéje mindenből megsüti a maga kis pecsenyéjét.” Tévedés. A Szemlécske karlsbadi kúrát tart.
1947. június 27., péntek

61 éve
Aratási versenyre hív Szlovákkomlós
Ki csatlakozik? – kérdezte Tóth párttitkár a taps, éljenzés elülte után. Innen is, onnan is kivált a tömegből valaki. A harcos, újat akaró törekvéseknek mélyebb gyökerei vannak ezen a tájon, mint a földhöz tapadó szokásoknak. A lomha múlt ugyan nemcsak abban a formában kísért, hogy még toronyőr jelzi kürttel az idő múlását, de egyre inkább háttérbe szorul a jelen mind erősebb nyomása alatt.

Megújul a Vidám Park
A csodacsónak nevű üzemet korszerűsítik, és a megfelelő ötlet kidolgozására négytagú munkaközösség vállalkozott. Ugyancsak korszerűsítik a szellemvasutat, ahonnan eltávolítják az ijesztő csontvázakat, akasztott embert és a többi rémséget.

Fővárosi moziműsor
Becsületbíróság (mb. szovjet film) HAZÁM, IPOLY
Vidám vásár (színes zenés film) ADY, KOSSUTH, JÓZSEF ATTILA, TINÓDI, CSILLAG
Boldog aratás (mb. szovjet film) KAMARA, ZUGLÓI SAVOY, BETHLEN
Emberek között (Gorkij élete) ELIT
Színes mesevilág (rajz- és bábfilmsorozat) BÁSTYA
Párttagsági könyv KRISZTINA
Párttitkár (partizánfilm) PHŐNIX
Tengerészbecsület PÁTRIA
Csókos huszárok KULTÚR KERTMOZI
1950. június 27., kedd


A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.