Argentin és brazil után uruguayi botlás

Munkatársunktól
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki hitte volna, hogy a Copa América csoportkörének első fordulójában a házigazda Argentína, az ötszörös világbajnok Brazília, valamint a tavalyi vb-n legjobb dél-amerikai válogatottként negyedikként zárt Uruguay sem tudja megnyerni az első meccsét a félelmetesnek nem mondható Bolívia, Venezuela és Peru ellen?! Márpedig ez a helyzet, a két óriás után az „uruk” is csak egy pontot szereztek, s ők még hálásak is lehetnek a sorsnak, hogy a San Juan-i találkozó 89. percében Paolo Guerrero hatalmas helyzetben Fernando Muslera kapuja mellé fejelt. A Hamburg légiósa korábban a 23. percben lábbal higgadtabban oldotta meg a helyzetét, s így Peru vezetést is szerzett, amit az első játékrész utolsó percében Diego Forlán passza után Luis Suárez kiegyenlített. S az 1-1 megmaradt végeredménynek is. A C csoport másik összecsapásán Chile hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a nyár eleji Arany-kupát – a CONCACAF régió kontinenstornáját – megnyert Mexikót, amely a Copára megfiatalított kerettel érkezett. A gólokat Paredes (67.), Vidal (73.), illetve Araujo (41.) szerezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.