Argentína álmosan kezdett a Copán

Munkatársunktól
2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalódást keltően kezdett a házigazda Argentína a 43. labdarúgó Copa Américán. A szombati nyitómérkőzésen mindenki könynyed győzelmet várt a kék-fehér mezesektől, ehhez képest a döntetlenért is meg kellett szenvedniük Bolívia ellen. A vendégek a 47. percben Edivaldo Rojas révén megszerezték a vezetést, az argentinok a csereként beálló Sergio Agüero góljával a 77. percben egyenlítettek. Messiék az eredménytől eltekintve is gyengén muzsikáltak. „Nem erre számítottunk, meg kell nyernünk a soron következő két csoportmérkőzésünket” – nyilatkozta tömören a torna legnagyobb sztárja, a kétszeres aranylabdás kiválóság.
Az A csoport másik találkozóján Kolumbia több mint egy órán át emberelőnyben játszott Costa Rica ellen, Ramos az első félidő utolsó percében szerezte meg a győztes gólt. A csoport, 1. forduló: Argentína-Bolívia 1-1, Kolumbia–Costa Rica 1-0. A B csoport tegnapi mérkőzései (Brazília–Venezula, Paraguay–Ecuador) lapzárta után értek véget. Ma a C csoport csapatai is bemutatkoznak Uruguay–Peru, Chile–Mexikó párosításban.
Javában tart a női világbajnokság is Németországban, amelynek tegnap a magyar játékvezető, Gaál Gyöngyi volt a negatív hőse. A D csoport 2. fordulójában az Ausztrália–Egyenlítői-Guinea mérkőzésen nagyot hibázott. A 16. percben az afrikai csapatból Bruna a büntetőterületen belül több másodpercig a kezében tartotta a kapufáról lepattanó labdát, ám a 11-es elmaradt. Gaál szerencséjére a meccset végül az ausztrálok nyerték meg 3-2-re, így az ügy megmarad kellemetlen incidensnek, botrány nem lesz belőle. Ennek szellemében nyilatkozott Tom Sermanni, az ausztrálok kapitánya is: „Előfordul az ilyesmi a futballban. Sok meccs volt a vb-n, amelyeken a bírók nem vettek észre hasonló eseteket. A játékvezetők nem nyújtanak százszázalékos teljesítményt.”
A másik találkozón Brazília– Norvégia 3-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.