Árpád-pajzs: révkomáromi gála holnap

Vakulya Eszter
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén ismét átveheti hét arra érdemesnek talált személy az Árpád-pajzsot. Az ünnepséget ezúttal Révkomáromban, a tiszti pavilonban tartják holnap délelőtt tizenegy órakor. A kitüntetést a Szörényi Levente által létrehozott Holdvilágárok Alapítvány adományozza minden évben művészeknek, tudósoknak, a magyarságért tevékenykedő személyeknek.
A díszes pajzzsal járó díjat először Árpád vezér halála és a pozsonyi csata ezeregyszázadik évfordulóján adták át, és az utóbbi években többek között Balczó András, Kallós Zoltán, Makkay János, Szokolay Sándor, Kassai Lajos, Csete György, Szervátiusz Tibor, Czakó Gábor, Grosics Gyula, Lovas István, Makovecz Imre, Papp Lajos, illetve László Gyula posztumusz vehette át. A 907-es pozsonyi csata diadalára is emlékező ünnepség és a díjátadás tavaly elmaradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.