Átszállás Skandináviába?

MTI
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma rendezik a visszavágókat a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában: a Paks este nyolctól Székesfehérváron fogadja andorrai riválisát, míg a Ferencváros Örményországban lép pályára magyar idő szerint délután négykor. Mindkét gárda kedvező helyzetet vívott ki magának múlt héten, előbbi idegenben verte 1-0-ra az UE Santa Colomát, utóbbi otthon 3-0-ra az Ulissest.
„Biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk, az egygólos előny bőven elegendő, mert jobb csapat vagyunk” – nyilatkozta magabiztosan a paksiak honlapján Vayer Gábor, az Andorrában győztes találatot jegyzett támadó. Kis Károly vezetőedző így fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy aki ellátogat Székesfehérvárra, az egy jó találkozót fog látni, rohamozó paksiakkal.”
A Ferencváros kedd este indult el Jerevánba, ahová az Ftc.hu beszámolója szerint „hosszas és fárasztó utazást” követően tegnap hajnalban meg is érkezett. „Bizonyos szempontból veszélyes az eredmény, mert a háromgólos előny birtokában előfordulhat, hogy néhányan könnyelműen veszik a játékot, s bajba kerülhetünk, ha az elején emiatt kapunk gólt” – mondta Prukner László szakvezető.
Ha a Paks érvényesíti a papírformát és továbblép, akkor a lett Daugava és a norvég Tromsö párharcának győztesével kerül szembe. Azaz vélhetőleg utóbbival, a skandináv együttes ugyanis múlt csütörtökön idegenben nyert 5-0-ra. A Ferencvárosnak a következő körben szintén norvég rivális juthat, mégpedig az Aalesund, amely az első találkozón, hazai pályán
4-1-re győzte le a walesi Neath-et. Mindkét magyar gárda saját közönsége előtt vívná az első meccset. A második körben az első összecsapásokat jövő csütörtökön, a visszavágót július 21-én rendezik. A kupagyőztes Kecskemét ekkor kapcsolódik be a küzdelembe, ellenfele a kazah Aktobe lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.