Az idén is szabadtérre költöznek a teátrumok

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan már vége az évadnak, de az azt záró előadások korántsem zárták le a színházi pezsgést. Sőt a nyári szabadtéri játékok kezdetével egészen új fejezet nyílt meg a művészek és színházba járók életében. A társulatok mostantól újra a pódiumon vannak, esténként pedig az ország több településén is várják a színházak szerelmeseit – az esetleges rossz időre pedig esőnappal is készülnek. Palettájuk nyáron is széles, hiszen a klasszikus drámák és vígjátékok mellett feldolgozások, alternatív vagy nálunk még kevésbé ismert darabok is szerepelnek a kínálatukban. Sok helyen nyári sajátosság az is, hogy ez idő tájt már nemcsak a társulatok itthon is jól ismert művészei lépnek színre, hanem határon túli vagy külföldi vendégművészek is feltűnnek a darabokban. Érdemes tehát a vakációt akár a nyári színházak látogatásával is megfűszerezni. Mindez nem is olyan nehéz, hiszen szabadtéri színpadot a nyaralóhelyek környékén is könnyedén találhatunk, így a strandolás vagy a délutáni kerékpározás után beülhetünk a pódium elé. De persze annak sincs akadálya, hogy egyszerűen csak munka után látogassunk el egy nyáresti előadásra. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a nyári teátrumok nemcsak színházi előadásokkal várják a nézőket, hanem egyéb kulturális programokkal, gyerekműsorokkal, gasztronómiai kalandokkal is kedveskednek nekik. Ezekről szóló öszszeállításunk első részében a nyugati országrész ilyen jellegű programjai közt szemezgettünk, következő mellékletünkben pedig a keleti területek kínálatából adunk ízelítőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.