Az igazságszolgáltatási reform az őszi tervben

A Fidesz és a KDNP az őszi parlamenti ülésszak kezdete előtt Hajdúszoboszlón tartja szokásos kihelyezett frakcióülését. A nagyobbik kormánypárt ifjúsági társszervezetében, a Fidelitasban pedig most vasárnap tisztújítás lesz.

Szilágyi Richárd
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptember 7–9-ig tartó tanácskozás időpontját hétfőn jelentette be Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés nyári ülésszakának utolsó napján azt is elmondta, hogy a közös frakcióülésen várhatóan téma lesz az igazságszolgáltatás átalakítása, az új választójogi törvény, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakítása, valamint egy földtörvénycsomag megalkotása is.
A zártkörű hajdúszoboszlói tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is felszólal majd. A kormánypárti képviselőknek szokás szerint lehetőségük lesz kérdezni a kormányfőtől és a kabinet tagjaitól is a szeptember 12-én kezdődő parlamenti munka előtt. A Fidesz és a KDNP frakciói az idei tavaszi és a 2010. őszi parlamenti ülésszak előtt is többnapos kihelyezett ülést tartottak: előbbit Siófokon, a tavalyi tanácskozást pedig Tapolcán.
A nagyobbik kormánypárt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas most vasárnap tartja X. tisztújító kongresszusát Debrecenben, ahol Orbán Viktor videoüzenetben köszönti a küldötteket. A szervezet első embere, Ágh Péter újra indul az elnöki tisztségért. A kongreszszuson felszólal többek között Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere, Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója, Szijjártó Péter, a Fidelitas korábbi elnöke, a miniszterelnök szóvivője is.

Módosítanák az adótörvényt. Az MSZP az őszi ülésszak kezdetén újra benyújtja a parlamentnek a kétkulcsos személyi jövedelemadóra vonatkozó javaslatát, mivel a szocialisták szerint az egykulcsos adó igazságtalan, a kormány várakozásával szemben nem élénkíti a gazdaságot, és nehéz vele tervezni – hangoztatta tegnap a párt szakpolitikusa, Tukacs István. Emlékeztetett arra is, hogy adótörvény-javaslatuk a kétkulcsos szja visszaállítása mellett a munkáltatói járulékot csökkentené a társasági adó helyett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.