Biczó szenzációs idővel Cseh előtt

Munkatársunktól
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecenben, az úszók országos bajnokságán tegnap férfi 200 méter pillangón Biczó Bence káprázatos idővel ért célba: miután hatalmas csatát vívott Cseh Lászlóval, a pécsiek 18 éves ifjúsági olimpiai bajnoka 1:54,79-nél állította meg az órát, ami a világ idei második legjobb eredménye! Ennél jobbat csak a japán Macuda Takesi úszott még áprilisban, az idén még Michael Phelps sem tudott 1:55 alá kerülni. A nap fénypontjaként beharangozott versenyszámot Cseh kezdte jobban, 50 méternél és fél távnál is vezetett, ám Biczót nem tudta leszakítani, sőt: a trónkövetelő 125 méternél befogta az olimpiai ezüstérmest, és az utolsó hosszra már előnnyel fordult, majd a hajrában még fokozni is tudta a sebességét. „Erre a versenyre rápihentünk kicsit, az edzőm pedig azt kérte, most végre kezdjem el keményen. Azt válaszoltam, jó, elkezdem, remélem, nem állok fejre. Hát nem álltam! – mondta az eredményhirdetést követően Biczó Bence. Cseh László nem volt boldog: „Nem az bánt, hogy második lettem, hanem ahogy az egész ment, pontosabban nem ment. Sehogysem állt össze a ritmusa a mozgásomnak.”
A nap másik nagy viadalát a nők 400 méteres gyorsúszása hozta, ahol a medencében hat év után versenyző Risztov Éva a 800 után második aranyát is megnyerte. Miután ismét alig maradt el kilenc éve felállított országos csúcsától, felvetődött, visszatér-e végleg a medencébe, vagy bírja párhuzamosan csinálni a nyílt vízi úszással. A válasz egyértelmű volt: „Miért kellene választanom? Ha ennyi edzés mellett így bírom a négyszázat és a nyolcszázat, akkor szerintem nem kell azon gondolkodni, hogy medence vagy hosszútávúszás – mindkettőt tudom csinálni.”
A további döntők közül említést érdemel még Gyurta Dániel sikere 50 mellen, Kis Gergő győzelme 1500 gyorson – az ifjabbik Gyurtát, Gergőt 1300-nál sikerült leráznia –, a lányoknál Povázsai Eszter győzött 50 háton, míg a 4x100-as gyorsváltót a Jövő SC kvartettje nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.