Bizalmi szavazást nyert Berlusconi

Munkatársunktól
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy szavazattal, 317-293 arányban bizalmi szavazást nyert Silvio Berlusconi olasz kormányfő tegnap a parlamentben nem sokkal azután, hogy korábban több választási, illetve népszavazási vereséget is elszenvedett – jelentette az AP. A hírügynökség szerint a szenátusban is hasonló szavazás vár a kormányra. A koalíciós tag Északi Liga annak ellenére Berlusconi mellett foglalt állást, hogy képviselői az adók mérséklését, a képviselők számának csökkentését, egyes minisztériumok áthelyezését északra és a líbiai olasz beavatkozás befejezését követelik. A voksolás nem számít egyedinek, a Berlusconi-kabinet 2008. májusi megalakulása óta 44 bizalmi szavazást nyert meg. A kormányfő sikere viszont azért meglepő, mert a múlt héten a lakosság népszavazáson utasította el több célkitűzését, így az atomenergia fokozását, a vízszolgáltatás privatizációját, és arról is döntöttek, hogy a kormánytagok nem felmenthetők az alól, hogy részt vegyenek az ellenük indított bűnvádi eljáráson. Akkor az olasz sajtó Berlusconi politikai karrierjét temette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.