Bizonytalan volt a piac

Bizonytalan hangulatban telt a hét utolsó napján a kereskedés a tőzsdéken. Az Amerikából érkező hírek vegyesen tartalmaztak óvatosságra intő és megnyugtató elemeket, a budapesti parketten szerény forgalomban csökkenéssel zárt a BUX.

Munkatársunktól
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,89 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 22 089,12 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője az MTI kérdésére elmondta: a magyar piac a reggeli esést igyekezett ledolgozni napközben, majd az amerikai tőzsdenyitást követően ismét lefelé indultak el az árfolyamok. Mint mondta, továbbra is bizonytalan a hangulat a piacokon, ez látszódott a pénteki kereskedéseken is, a befektetők a banki stressztesztek eredményeit várták, amelyeket a tőzsdezárás után tettek közzé. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes amerikai makrogazdasági adatok jóval rosszabb eredményt mutattak, mint amit a piacok vártak. Pozitív lökést adott viszont a Citibank vártnál jobb gyorsjelentése, ám a rossz makrogazdasági adatokra mínuszba fordultak az indexek. A piac örömmel fogadta ugyanakkor, hogy az olasz alsóház is megszavazta a kormány megszorítócsomagját. A pénteki jóváhagyással rekordidő, gyakorlatilag két hét alatt sikerült átfuttatni a parlamenten az összesen 48 milliárd eurós megszorító intézkedéseket.
A Mol 50 forinttal, 0,23 százalékkal, 21 350 forintra erősödött 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 1,17 százalékkal, 5500 forintra csökkent, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 3,00 százalékkal, 550 forintra esett, forgalma 1,8 milliárd forint volt. A Richter- papírok árfolyama 685 forinttal, 1,87 százalékkal, 37 295 forintra nőtt, a részvények forgalma 834,1 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 70,2 millió forintos forgalom mellett 420 forinttal, 2,29 százalékkal, 18 750 forintra emelkedett. A Bumix 1780,40 ponton zárt, ez 9,43 pontos, 0,53 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.