Bohózat mellé bűnügyi társasjáték

Kiemelkedő kulturális programnak számítanak a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Szabadtéri Játékok. A rendezvénysorozat e hét kezdete óta várja a színházkedvelő közönséget. A játékokra augusztus 12-ig lehet ellátogatni. A Pécsi Szabadtéri Játékok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésével készülő darabok a Káptalan utcai szabadtéri színpadon várják majd a nyári színházi esték híveit. A kulturális programsorozat előadásait az idén is a műfajok sokszínűsége jellemzi.

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E rendezvény egyik legkiemelkedőbb előadása a Duplafoglalás című bohózat lesz, s maradandó élményt kínál az ABBA Feeling emlékzenekar július 13-i koncertje is. E csapat eredetileg azért jött létre, hogy az ABBA együttes rajongói élőben is hallgathassák kedvenceik dalait, ha már az eredeti nagy négyes sosem járt hazánkban. Más típusú, ám szintén zenéhez kapcsolódó programot kínál a Fáklya Horvát Művészegyüttes Hódolat Liszt Ferencnek című táncszínházi előadása is.
Fontos előadás lesz Parti Nagy Lajos A Bandy lányok című zenés játéka is, amelynek főszereplője Hernádi Judit és Udvaros Dorotytya. E darab két olyan nő történetét meséli el, akinek a szeme előtt egyetlen cél lebeg: az, hogy olyan híres legyen, mint a népszerű vokálegyüttest alkotó Andrews nővérek. A Vári Éva és Nagy Ervin főszereplésével színpadra vitt, Csókol anyád! című előadás ugyancsak aktuális problémákat feszeget. A Sam Bobrick és Julie Stein által jegyzett darab főszereplője egy anya, aki a maga keresetlen módján képes az őrületbe kergetni kicsi fiát. Aki egyébként egy felnőtt, sőt már elvált ember – méghozzá az édesanyja tevékeny közbenjárása miatt.
Igazi bravúrnak számít Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátéka is, amely valójában egy olyan színpadi krimi, amelynek végkifejletét maguk a nézők határozzák meg. Az izgalmas, sötét gyilkossággal terhelt történet szereplői egy fodrászszalon munkatársai és vendégei, akik egy nyomozás kellős közepén találják magukat, és nem szabadulhatnak, míg egyikükről ki nem derül, hogy ő a gyilkos. A játék különlegességét az adja, hogy a nézők maguk is tanúk és nyomozók, folyamatosan kérdezhetnek, közbeszólhatnak, és szavazással dönthetik el, ki a leggyanúsabb figura.
A Halász–Eisemann–Békeffi trió által jegyzett, Egy csók és más semmi című operettet ugyancsak érdemes megtekinteni – e darab a Budapesti Bulvárszínház előadása. A történet főhőse dr. Sáfrány ügyvéd, aki legszívesebben válóperes ügyeket vállal, ügyfelei pedig olyan tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd szenvedéllyel űzi szakmáját, egy jó perért pedig bármire kész.
Ugyancsak a pécsi szabadtéri játékokon látható a Baranya Táncegyüttes zenekarvezetőjére, Csányi Zsoltra emlékező, Volt egyszer egy harmonikás című műsor is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.