Börtön a csaló szörfösnek

Csibra Tibor
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többrendbeli csalás miatt jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta tegnap a Fővárosi Ítélőtábla Antalffy Zoltánt. A vádlott tíz éve nagy összegű életbiztosításokat kötött különböző társaságoknál, majd felesége és társai segítségével egy görögországi nyaraláson megrendezte saját halálát. Czine Ágnes tanácsa a döntéssel helybenhagyta az elsőrendű terheltre a Fővárosi Bíróság által kimért büntetés mértékét, a másik három érintett esetében azonban enyhítette azt. Antalffy felesége korábban szintén négy év börtönt kapott az ügyben játszott szerepe miatt, az asszonyt ugyanakkor bigámiáért is elmarasztalták. Az ítélőtábla határozata szerint a nőnek fogházban kell letöltenie szabadságvesztését. A további két vádlott korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének időtartamát a tegnapi döntés mérsékelte.
Antalffyék az ezredfordulón állatkereskedéssel foglalkoztak, de az üzlet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s adósságokba keveredtek. Antalffy Zoltán ekkor kötött nagy értékű, köztük kockázati életbiztosításokat, majd a beavatott társaság egy görög nyaralóhelyre utazott. A terv az volt, hogy a gyakorlott szörfös Antalffy balesetet szenved a tengeren, titokban kiúszik a partra, s ott a negyedrendű vádlott felveszi kocsijába. Eltűnését felesége a harmadrendű terhelt vallomása alapján jelentette a görög hatóságoknak, majd az asszony itthon jelezte igényét a 250 millió forintos életbiztosítási összegre. Az ügyben a rendőrségnek is voltak információi arra, hogy Antalffy életben van, a férfit végül az egyik biztosítótársaság nyomozója találta meg Csehországban.
Volt feleségét azért ítélték el bigámiáért, mert tudta, hogy férje nem halt meg, ennek ellenére újabb házasságot kötött. Parti Ágnes, a negyedrendű vádlott védője lapunknak elmondta, hogy ügyfele büntetését azért enyhítette a bíróság, mert négy kisgyermekről kell gondoskodnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.