Börtön erőszakos közösülésért

Hírösszefoglaló
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év börtönbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság tegnap másodfokon egy kaposvári férfit, aki élettársa segédletével megerőszakolt és a lakásukban órákon át fogva tartott egy 24 éves helyi nőt. A férfi élettársa 2 év 8 hónap szabadságvesztést kapott; az ítélet mindkét esetben jogerős.
A bíróság mindkét vádlott esetében enyhítette a korábban kiszabott büntetést: a 39 éves férfit első fokon még hat év, 34 éves élettársát pedig három és fél év szabadságvesztésre ítélték. Pápai Róbert elsőrendű vádlott és Somogyvári Zita másodrendű vádlott a múlt év nyarán egy éjszaka azzal állított be a szomszédban lakó fiatal nőhöz, hogy az asszonynak gyógyszerre van szüksége, majd áthívták magukhoz a szomszédot, azt ígérve, adnak neki cigarettát és kávét. A lakásukban a nőt megfenyegették, bántalmazták, és a férfi többször megerőszakolta a párja segítségével. A vádlottak mindvégig tagadták a nemi erőszakot, a lány szavahihetőségét viszont tanúk igazolták. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a nő hosszú ideig tartó fogva tartását, enyhítő körülménynek azt, hogy a vádlottak négy gyermeket nevelnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.