Bővül a Lánchíd Rádió vételkörzete

Nemcsak színes programokkal, hanem egy igazi meglepetéssel is készül a Lánchíd Rádió az idei balatoni hal- és borünnepre: a vételkörzet bővülésével immár a helyiek is hallgathatják az adó műsorát. A balatonfüredi 96,2 és a székesfehérvári 106,6 megahertzes frekvencián egyelőre még csak kísérleti jelleggel, ősztől viszont már üzemszerűen lesz hallható a csatorna adása.

Bodacz Balázs
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma kezdődik a tesztüzem, így az M7-es autópálya vonalán a fővárostól egészen a Balaton keleti medencéjéig hallható lesz a Lánchíd Rádió műsora. – Nem véletlen az időzítés – mondja Gajdics Ottó, a rádió főszerkesztője. A balatoni bor- és halünnepen ugyanis a Heti Válasz, a Hír Televízió és a Magyar Nemzet mellett a Lánchíd Rádió is képviselteti magát, így – teszi hozzá – nem is lehetne stílusosabban megjelenni a térségben, minthogy a déli harangszóval már a helyiek számára is megkezdi a sugárzást a nemzeti, polgári értékrendet képviselő rádióadó.
Az elkövetkező egy-két hónap még – szó szerint véve is – finomhangolással telik, ugyanis a technikai eszközök beszabályozása időt vesz igénybe. Ősztől viszont már elindulhat az üzemszerű működés. Sőt, addigra tovább bővülhet a vételkörzet, ugyanis Keszthely, Zalaegerszeg és Győr térségében is fogható lesz az adó. A ma kezdődő kísérleti adásban a helyiek véleménye is megjelenhet (akár élőben is), hiszen a Sétány show, vagy a délután három órakor kezdődő Útitárs című műsor témáját a Balaton-parti fesztivál adja. Így a kibővült vételkörzetben történő fontos események az első pillanattól részévé válnak a rádió műsorfolyamának.
– A hír- és magazinműsorok szerkesztési elvei annyiban változnak majd, hogy a rádió által lefedett térségekből származó információk is helyet kapnak majd – taglalja a főszerkesztő, aki azt is elmondja: ki kell építeni a helyi kapcsolatokat, hogy az érintett térségek hírei, fontos történései mihamarabb és minél pontosabban eljussanak a szerkesztőségbe. Így nyílik majd lehetőség arra, hogy a műsor nemcsak az új hallgatóknak, hanem az új hallgatókról is szóljon. Ez magában foglalja azt is, hogy országos jellegű problémákra a helybéli példákat keresik meg a műsorkészítők. Ami viszont nem változik, hogy a rádió megőrzi információs-szolgáltató jellegét, és – bár könnyedebb műsorok is hallhatók – nem válik szórakoztató adóvá.
A hallgatók már délelőtt tíz órakor találkozhatnak a rádió munkatársaival a balatonfüredi Tagore sétányon, majd a Déli hírjáratban élő bejelentkezésen lesz hallható hangulatjelentés a helyszínről. Este hét órakor pedig az adó munkatársai tartanak közönségtalálkozót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.