Bravúros, de haszontalan pontszerzés

Munkatársunktól
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női vízilabda-válogatottunk tegnapra magához tért az Egyesült Államoktól kedden elszenvedett 16-7-es vereség után, és bravúrosnak is mondható 9-9-es döntetlent játszott az olimpiai aranyérmes Hollandiával a sanghaji vizes világbajnokság utolsó csoportfordulójában. Csakhogy szigorúan számszaki alapon ezzel éppen annyira ment, mintha megint kilenc góllal kikapott volna, mert így is csoportja harmadik helyén végzett, és szombaton – közép-európai idő szerint 9.30-kor – Ausztráliával mérkőzik a nyolc közé jutásért.
Együttesünk Keszthelyi révén megszerezte a vezetést, ám azt követően két negyeden át egyetlen gólra sem futotta tőle, így 1-4-nél elúszni látszott a hajó. Csakhogy Merész András lányai előzmények nélkül feljavultak, 4-3-ra felzárkóztak, 6-6-ra egyenlítettek, sőt, 8-7-re fordítottak is. Ha minden így marad, másodikként a nyolcaddöntőben a harmatgyenge Új-Zélanddal, a négybe jutásért pedig az ugyancsak nem túl félelmetes Görögországgal találkoztak volna; de természetesen a hollandok is ezt az útvonalat nézték ki maguknak, így 9-8-ra már megint ők vezettek, és a mieinknek csak 9-9-re egyenlíteni sikerült, győzni nem.
Ennek következtében szombaton tehát az ausztrálokkal meccselnek a nyolcba jutásért, és törleszteni valójuk éppen akad ellenük, hisz például a pekingi olimpia bronzérmét velük szemben veszítették el büntetőpárbajban. A pillanatnyi erőviszonyokra nehéz tippelni, már csak azért sem, mert az „auszik” sem tündökölnek Sanghajban.
A férfiak ma a spanyolokkal találkoznak. A mi időnk szerint 11 órakor kezdődő összecsapás tétje a csoportelsőség, együttesünk ezt már egy döntetlennel is elcsípi, és akkor máris körvonalazódik az Egyesült Államok vagy a Kanada elleni negyeddöntő.
Ami a további tegnapi történéseket illeti, műugrásban (pontosabban ezúttal toronyugrásban) újabb kínai arany született, műúszásban viszont az oroszok megelőzték a házigazdákat.
Tegnapi eredmények. Hoszszútávúszás, csapatverseny: 1. Egyesült Államok 57:00.6 p. Mű- és toronyugrás, női torony: 1. Csen Zso-lin (Kína). Műúszás, csapat szabadkombinációs kűr: 1. Oroszország. Női vízilabda, A csoport: Hollandia–Magyarország 9-9. A csoport végeredménye: 1. Egyesült Államok 5 pont, 2. Hollandia 4, 3. Magyarország 3, 4. Kazahsztán 0.
Mai program. Hosszútávúszás: női 5 km 2.00; férfi 5 km (Gercsák Csaba) 4.00. Mű- és toronyugrás: férfi 3 méteres műugrás, döntő 11.05; női 3 méteres műugrás, selejtező (Gondos Flóra Piroska) 4.00. Műúszás: páros szabadprogram, döntő 13.00. Férfi vízilabda, csoportmérkőzések, 3. forduló, A csoport: Magyarország–Spanyolország 11.00.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.