Brazília nem bírt Venezuelával

Munkatársunktól
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még szombaton a nyitómecscsen a házigazda Argentína meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el Bolívia ellen, majd a La Platában közép-európai idő szerint vasárnap éjjel véget ért találkozón a másik nagy favorit, Brazília sem bírt ellenfelével, Venezuelával a 43. labdarúgó Copa Américán: a meccs 0-0-ra végződött a B csoportban. A brazilok Júlio César – Daniel Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos – Lucas Leiva, Ramires (Elano, 76.), Ganso – Robinho (Fred, 65.), Pato (Lucas, 76.), Neymar összeállításban játszottak, és nagy lendülettel kezdtek. Robinho 20 méteres lapos lövéssel nyitott, amit Vega kapus megfogott, és az első negyedórában még az új csillagnak kikiáltott Neymar, majd újra Robinho is veszélyeztetett. A 28. percben Daniel Alves beadását Pato tíz méterről a felső lécre vágta, Vega ezúttal mozdulni sem tudott. A labda hozzávetőleg 25 méterre pattant vissza a mezőnybe. A 38. percben a kiugró Robinho már a 16-oson belül járt, Vega mellett is elgurította a labdát, amit azonban a becsúszó Vizcarrondo a bal vállával elsodort a gólvonal előtt. A brazilok hiába reklamáltak büntetőt, a bolíviai Raúl Orozco játékvezető sípja néma maradt. Fordulás után a venezuelaiak kontratámadásokkal operálva már bátrabban játszottak, kiegyenlítettebbé vált a meccs, gól viszont a második félidőben sem született. Mindez azt jelentette, hogy a Copa América históriájában Venezuela most először szerzett pontot Brazília ellen. Ezt Neymar olyannyira nehezen viselte, hogy a lefújás után rátámadt az ellenfél szövetségi kapitányára, César Fariasra…
– Azt hiszem, többé nincsenek gyenge csapatok, mindenkinek van esélye – nyilatkozta röviden a találkozó után Júlio César, a brazilok kapusa.
A B csoport másik mérkőzésén Paraguay és Ecuador ugyancsak 0-0-ra végzett egymással, így az első forduló után a kvartett valamennyi tagja egy ponttal és 0-0-s gólkülönbséggel áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.