Büntetik a tagadást

Munkatársunktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetés szabható ki szeptembertől Szlovákiában azokra a személyekre, akik nyilvánosan tagadják, igazolják vagy megkérdőjelezik a fasizmus és a kommunizmus bűneit, illetve a holokausztot. A szlovák parlament a nyári szünet előtti utolsó napon módosította a büntető törvénykönyvet, és a Most – Híd szlovák–magyar vegyes párt listáján parlamentbe jutott Polgári Demokrata Párt négy képviselőjének kezdeményezésére fogadta el a módosítást.
A javaslatot két oldalról is támadták. A nagyobbik ellenzéki párt, az Irány (Smer) elsősorban azt kifogásolta, hogy 22 évvel a rendszerváltás után semmi értelme a kommunista párt tevékenységével foglalkozni (a szociáldemokraták gerincét a volt párttagok alkotják, élükön Robert Fico pártelnökkel), a fasizmus bűneinek felemlegetése ellen elsősorban Ján Slota nemzeti pártja ágált, mondván, az ilyen javaslattal csak olyanok állhatnak elő, akik „a mai napig nem fogadják el az önálló Szlovákia létét”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.