Bűnügyből csinálnának politikai botrányt

Munkatársunktól
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlament nemzetbiztonsági bizottsága tegnap zárt ajtók mögött tárgyalta a volt NBH-s vezetők és Szilvásy György egykori szocialista titokminiszter őrizetbe vételének ügyét. A megbeszélés végén 2089-ig titkosították az elhangzott tájékoztatók tartalmát.
A bizottság ülésén Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója, Bánhegyi Gábor megbízott katonai főügyész, valamint Hegedűs Antal budapesti katonai ügyész is részt vett, míg a külföldön tartózkodó Pintér Sándor belügyminisztert Tasnádi László kabinetfőnök helyettesítette.
Vadai Ágnes, a testület szocialista elnöke a bizottság ülése után csupán annyit mondott: a Szilvásy György ellen felhozott vádak hihetetlenek és nevetségesek. Szerinte a nyomozás későbbi fázisában még egy nemzetbiztonsági bizottsági ülésre szükség lesz.
Gulyás Gergely, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke az újságíróknak nyilatkozva úgy vélekedett, az ülés csak arra volt jó, hogy a szocialisták megpróbáljanak politikai ügyet csinálni egy bűnügyből. Éppen ezért – mint Gulyás Gergely fogalmazott – nem látják okát, hogy a büntetőeljárásról ismét tanácskozzanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.