Civil élet helyett vb-derbi

Deák Zsigmond
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hónapja, március végén írtunk legutóbb Balzsay Károlyról, pontosabban arról, hogy a WBO profi bokszszervezet korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka Eb-címmérkőzésen bizonyíthat a lengyel Piotr Wilczewski ellen. A május végére datált derbiből aztán nem lett semmi, 23-2-es mérlegű honfitársunk tizennégy hétnyi, feleslegesnek tűnő felkészülést követően szomorúan tért haza Németországból. Itthon aztán – beletörődve klubja, az Universum Box Promotion végzetes válságába – elkezdte építeni civil életét. Ám ez az építkezés most némi szünetet szenved, ugyanis tegnap délután Hamburgban Dietmar Poszwa, az istálló vezetője bejelentette, hogy a 31 éves magyar bunyós augusztus 26-án Doneckben a veretlen ukrán Sztaniszlav Kasztanovval megküzdhet a WBA vb-övéért.
Mennyire lehet komolyan venni a sajtótájékoztatón elhangzottakat a korábban beharangozott tétmecscsek elmaradása ismeretében? – kérdeztük Balzsayt. „Szerintem ez most valóban komoly, mert eddig még nem volt ilyen jellegű hivatalos bejelentés, csak tervek. A civil életem szervezését nem hagyom abba, de hét végétől két hónapra visszamegyek a családdal Németországba. Szerencsére nem kell a nulláról elkezdeni a munkát, a tizennégy hétnyi felkészülés sem megy veszendőbe, kis szünet után már futok, úszkálok, a súlyom is jó. Most szervezzük az indulást, a hűtő, a tévé marad, a többi jön velünk együtt… Tücsi (Reubl Tünde, Balzsay felesége – a szerk.) csak a nyarat sajnálja, olaszországi üdülés helyett jöhet megint Hamburg.”
Majd pedig augusztus végén Doneck, egyértelműen idegenben, hiszen Kasztanov 28 győztes meccséből 24-et az ukrajnai iparvárosban vívott. Mérlegében egy olyan rivális található, akivel Balzsay is bokszolt, utóbbi 2008 áprilisában kiütötte a litván Mantas Tarvydast, az ukrán pedig egy évvel korábban pontozással verte. Nem ő egyébként a WBA címvédője, csak a hivatalos kihívó, de Balzsay trónon ült klubtársa, Dmitri Sartison sorozatos sérülései miatt képtelen volt kiállni ellene, így jöhetett képbe honfitársunk és a csata a szabad vb-övért. „Már szóba került korábban egy Eb-címmeccs ezzel az ukránnal, emlékeim szerint alacsonyabb nálam és verekedős stílusú, de a részletes elemzés csak most következik. Örülök ennek a lehetőségnek, Ukrajna ide vagy oda, meg kell ragadnom. A hazapontozásra előre felesleges gondolni, apu (idősebb Balzsay Károly volt szövetségi kapitány, a KSI mestere – a szerk.) persze reszket, de alapvetően azért ő is örül.”
Meg mi is, főképp, ha végre tényleg létrejön egy újabb komoly címmérkőzés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.