Civil háló határon innen és túl

Mizsei Bernadett
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) néven Kárpát-medencei civil hálót létrehozó fórum alakult tegnap Budapesten. Célja a folyamatos konzultáció, a tapasztalatcsere lehetőségének megteremtése az anyaországi és a külhoni civil társadalom között. A tanácskozást a Civil Összefogás Fórum és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége kezdeményezésére tartották. Hogy eredményes lehessen, megjelenik majd havilapjuk, amelynek a világhálón elérhető, naprakész, elektronikus változata is lesz. A tanácskozáson részt vevő 27 civil szervezet várja a közös célokat elfogadó honi és külhoni civil szervezetek csatlakozását.
Közös nyilatkozatukban az alapítók emlékeztetnek arra, az utóbbi húsz évben a civil szervezetek világszerte a közélet elismert résztvevőivé váltak. „Önálló, gazdasági haszonszerzésre nem törekvő egyesüléseink a közjó érdekében a mindenkori magyar kormány lehetséges partnereinek tekintik magukat” – írták. Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium civil és egyházi ügyekért felelős államtitkára a tanácskozás előtt elmondta, szükség van olyan fórumra, amelyen elindulhat a közös gondolkodás, együttműködés. A kormány ezt igyekszik majd segíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.