Családot gázolt a vonat

Hírösszefoglaló
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két halálos, tucatnyi súlyos és huszonöt könnyű sérülésekkel járó közlekedési baleset volt a hét végén hazánkban, 74 esetben keletkeztek anyagi károk, a hatóságok több mint száz esetben intézkedtek a helyszíneken – áll az Országos Rendőr-főkapitányság tegnapi közleményében. Tatán egy családot gázolt el a tehervonat, a 35 éves édesanya a helyszínen életét veszítette, ötéves kisfiát súlyos sérülésekkel szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, az apa sértetlenül megúszta a balesetet – írta a távirati iroda. A szerencsétlenül járt emberek a nyílt vasúti pályán gyalogoltak keresztül szombaton, amikor a szerelvény közéjük hajtott, a vizsgálat tegnap még nem tisztázta, hogy mit kerestek a síneken. Aznap betonoszlopnak ütközött egy motorkerékpár a Nógrád megyei Diósjenőn, a jármű 38 éves utasa a helyszínen meghalt, a kétkerekűt vezető 24 esztendős férfi súlyosan megsérült a balesetben.
Egy gyermek súlyosan, másik kettő és egy felnőtt pedig könynyebben megsérült szombaton a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson, amikor egy rendezvényen felborult egy lovas kocsi.
Több kilométeres dugó alakult ki tegnap az M7-es autópályán Székesfehérvár és Pákozd között, a Budapest felé vezető oldalon. A torlódást az okozta, hogy az 53-as kilométerszelvényben felborult egy pótkocsis kisteherautó, a kocsi a belső, a vontatmány a külső sávban állt meg. A balesetben nem sérült meg senki, a többi autós a mentés és a helyszínelés idején csak a középső sávot használhatta. Székesfehérváron két helyen a nyári szezonban amúgy is leterhelt 7-es útra terelték a forgalmat a szakemberek.
Közben négyre emelkedett a múlt szombaton Bábolnánál történt baleset halálos áldozatainak száma, miután a szerencsétlenül járt belga családból az apa is meghalt szombat reggel a Szent Borbála Kórházban – közölte Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.