Cseh László: rajt három arannyal

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis Gergő a világ idei nyolcadik legjobb eredményét úszta 800 méter gyorson a 113. országos úszóbajnokság tegnapi nyitónapján, Debrecenben, ahol Cseh László három számban végzett az élen, Jakabos Zsuzsanna pedig olimpiai A szintet ért el 400 m vegyesen. A hazai élmezőnyből az előző bajnoksághoz hasonlóan csak Hosszú Katinka hiányzott, aki az Egyesült Államokban készül a sanghaji világbajnokságra.
A szép számú közönség előtt meglepetések nélkül indultak a döntők: a férfiaknál 200 méter gyorson és 50 méter háton is Cseh László, míg 400 méter vegyesen – többek között Cseh távollétében – Gyurta Gergely szerezte meg az aranyérmet, utóbbi meggyőző magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt. Kis Gergő kiemelkedő időeredménnyel szerezte meg a győzelmet 800 méter gyorson.
„Kicsit fáradtnak érzem magam, a múlt héten ugyanis megint elkezdtünk erősen edzeni. Ehhez képest nem ment rosszul, arra azonban most már ügyelek, hogy ha nem muszáj, a felkészülésnek ebben a fázisában nagyon ne úszszam ki magam. Természetesen a győzelem fontos, mindig nyerni akarok, de egyértelmű: messze még a csúcsforma” – jegyezte meg Cseh.
A női 400 vegyesen Jakabos Gyurtához hasonló fölénnyel zárt az élen. 4:40.79 perces ideje csaknem egy másodperccel jobb, mint az ötkarikás A szint, azaz a 200 gyors után e számban is olimpikon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.